Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. příměstský kynologický tábor 2022

Kynologický tábor jsme organizovali pro začínající kynology a jejich psí kamarády. Je důležité, aby dítě svého pejska fyzicky zvládalo. A jak to vše probíhalo?

article preview

 

V týdnu od 18. do 22. července proběhl v areálu KK Vítkov příměstský kynologický tábor. Sluníčko nás sice nešetřilo, ale přesto toho děti zvládly opravdu hodně.

Cílem naší práce bylo osvojit účastníkům tábora základní výcvik poslušnosti – zvládnout povelovou techniku a motivovat psy hračkou, či pamlskem tak, aby byl ochoten spolupracovat. Ovladatelnost psa je totiž bránou do pestrého světa nejrůznějších psích aktivit a sportů.

Některé jsme si sami vyzkoušeli. Například agility - překážkový sport, při kterém je důležitá práce psovoda, protože ten musí umět navést psa ve správný okamžik na správnou překážku. Proběhli jsme se při coursingu – obdoba psích dostihů, využívající přirozené chuti psa lovit. Také různé „čichací“ aktivity využívají jen přirozených psích schopností, stačí naučit majitele psů s nimi pracovat. Vyzkoušeli jsme i prvky záchranářské práce – vyhledávání v různých materiálech a na nepříjemných površích. Povídali jsme si o canisterapii, vyrobili jsme pro svého chlupatého parťáka hračku, taky skvělé pamlsky z kuřecího masa, které jsme si pak odnesli domů v krásných krabičkách, které pro nás nachystaly kolegyně pejskařky. Navštívili jsme treibballový tábor na Podhradí, kde nám jeho účastnice ukázaly další psí sporty – kromě treibballu (sportu náročného na dovednost vedení psa v prostoru) i pulling (práce s házecími kruhy), nebo dogdancing (tanec se psem). Taky jsme se dozvěděli, že psi hrají divadlo a jedno mimořádně horké odpoledne jsme využili ke sledování pohádky Lotrando a Zubejda v psím podání. Hodně jsme se nasmáli. Příjemné poznávání jsme spojili s osvěžením u řeky a snad jsme tím zachránili naše táborníky pro další práci ve zbývajících dvou horkých dnech.

Odměnou za týdenní pobyt se psy jim snad byly nejen parádní medajle a několik drobností pro psy, ale hlavně zkušenosti a dovednosti, které během tábora získali, radost z dobré party a snad i chuť něco se svým psem dál podnikat. Přejeme jim hodně štěstí!

Všechny fotky z tábora najdete zde

 
 


POSLEDNÍ FOTKY



DNES JE

Sestavuji aktuální kalendář ...

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Počasí Vítkov - Slunečno.cz


ARCHIV

Kalendář
<< duben / 2024 >>


STATISTIKY

Online: 5
Celkem: 716222
Měsíc: 13961
Den: 585