Jdi na obsah Jdi na menu
 


23.2.2013 ZÁBAVNĚ KYNOLOGICKÉ ODPOLEDNE

 V sobotu 23.února 2013 proběhla plánovaná kynologická převáděčka v areálu Střediska volného času ve Vítkově. Sněžilo vytrvale celý týden a ani v sobotu tomu nebylo jinak.

 

V sobotu 23.února 2013 proběhla plánovaná kynologická převáděčka v areálu Střediska volného času ve Vítkově. Sněžilo vytrvale celý týden a ani v sobotu tomu nebylo jinak. Z oblohy se to  sypalo  už od rána bez slitování a někteří se dokonce dopustili kacířské myšlenky na zrušení celé akce. Ale protože jsme byli rozhodnuti, že se cvičí za každého počasí, nasadili jsme všechny síly do boje s bílým nadělením. Než dorazili první hosté, bylo vše připraveno.

 

img_0656.jpg

 

 Diváci mohli vidět výcvik poslušnosti od práce se štěňátkem až po zkušené hafany. Nejvíc se líbil dvanáctiletý Radim Šustek s pětiměsíčním Brysem. Předvedl i  krásnou souhru při práci s mladým psem ve výcviku a šlo jim to báječně. Pozitivní motivace v podobě  drobných „úplatků“ se na štěněti projevila nadšením, srovnatelným s dítětem, kterému slíbíte lízátko.

 

p1070791.jpg

 

Další psovodi pak ukázali mimo jiné i nácvik agility sportu. Diváci ocenili práci děvčat se psem před započetím tréningu: psa je třeba rozhýbat, probudit zájem o míček, nebo jinou motivační pomůcku a pak teprve hurá na parkur. Zájemci měli možnost si pak sami se svým psem parkur částečně vyzkoušet.

 

s0820991.jpg

 

Tradičně oblíbenou disciplínou je obrana. Pravda, tentokrát museli psi běhat jen po proházených uličkách (pokud si nechtěli hrát na krtky), protože všude jinde byl hluboký sníh, ale nakonec všechno dopadlo dobře. Zásah služebního psa přes překážku, nebo povalení figuranta a jeho řádné vyválení ve sněhu, to byly okamžiky, které sklidily pár obdivných slov z řad přihlížejících.

 

s0241236-001.jpg

 

 Nezbývá než poděkovat všem, kdo akci přes nepřízeň počasí realizovali, paní ředitelce Medunové za kotel horkého čaje, který pro nás připravila, kamarádům z budišovského klubu, kteří nezklamali a pomohli. Zvláště si vážíme účasti diváků, kteří přišli podpořit naše snažení svým zájmem a vydrželi až do konce.

Spousta dalších fotek z akce na rajčeti

 

 
 

Náhledy fotografií ze složky Zábavně kynologické odpoledne

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


POSLEDNÍ FOTKY



DNES JE

Sestavuji aktuální kalendář ...

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Počasí Vítkov - Slunečno.cz


ARCHIV

Kalendář
<< duben / 2024 >>


STATISTIKY

Online: 12
Celkem: 716953
Měsíc: 14376
Den: 715